ANBEFALINGER

Kære Fie og Betina
I sommerferien efter 0. Klasse, og med en søn som stadig ikke kunne alle bogstaver og endnu ikke kunne læse et eneste ord, var vi frustrerede og vidste ikke hvordan vi skulle hjælpe ham videre.
Når vi forsøgte at læse hjemme endte det ofte med gråd og en ulykkelig dreng, som følte sig utilstrækkelig.
Vi besluttede at forsøge med et ugekursus i læsevejen, som vi havde hørt godt om gennem bekendte.
Vi var ude til en samtale forinden, og her testede man Oliver, som ud af 15 ord på to bogstaver kun kunne læse et enkelt ord. Allerede til denne samtale var det tydeligt at Olivers kemi med såvel Betina som Fie var super god, og han havde lyst til at komme igen. Derfra var beslutningen ikke svær.
På de 5 dage han var i læsevejen udviklede han sig enormt! Han kunne pludselig læse bøger med ord på op til 6 bogstaver, han var stolt og vi fik nogle strategier vi kunne bruge hjemme, blandt andet fik vi lov at låne forskellige spil med hjem, hvorved vi fandt nogle som kunne udvikle hans læse egenskaber gennem leg.
Det allerbedste ved det forløb han var igennem, er at hans selvtillid steg – han fik troen på at kunne, og han mistede frygten for at fejle.
Han læste pludselig alle steder det var muligt, når han var med ude og handle læste han skiltene vi kom forbi, når vi kørte bil bad han os sænke farten så han kunne læse teksten på skiltene, han begyndte at skrive små sedler til os og han begyndte at lære sin lillebror alfabetet.
Vi vil på det varmeste anbefale et forløb hos Fie og Bettina. De er to fantastiske dygtige undervisere, som tager fat i det enkelte barn, og lynhurtigt finder ud af hvad barnet responderer på, om det er ros, anerkendelse eller andet.
Vi oplever at han har lært mere på en uge end hvad mange måneders skolearbejde har kunnet udrette.
Vi var i en situation hvor de daglige lektier var gået i hårdknude, og hvor vores barn langsomt men sikkert haltede bagefter sine klasse kammerater, og vi fik vendt bøtten, og har en søn nu som kan lide at læse.
Det eneste minus er at han plager om at få lov at komme ud til Betina og Fie igen og igen…..
Oliver og Mor

 

Ugeavisen.dk – Forside – Lokal – Varde – Søskende læste sig til andenplads

 

Kære Læsevejen
Tusind tak for en helt fantastisk uge med fokus på leg og læring for vores datter på 9 år. Vi bor i Nordsjælland og valgte at tage et uge kursus hos Læsevejen, da jeg gerne ville give vores datter et boost på et intensiv kursus.

Da Ellen startede hos Læsevejen læste hun lix 6 med nogen usikkerhed, og efter en uge med Bettina og Fie læser hun nu lix 12 med god sikkerhed. Hun er blevet meget bedre til at afkode læsningen og har fået større selvtillid og mod på læsningen. Hun har fået konkrete værktøjer til at angribe læsningen og fastholde fokus. Bettina og Fie arbejder med, at det er barnet der skal drive ændringen og har bla. Walk & Talk med barnet omkring selvtillid og det at ville læsningen. Som mor kan jeg godt lide, at undervisningen er intensiv, 1:1 og at det er Bettina og Fie som bestemmer tempoet – det gør de til gengæld med stor empati, respekt og en smule kærlig disciplin. Helt som det skal være.

På vejen hjem spurgte jeg min datter hvilken karakter hun ville give Læsevejen og hun sagde uden tøven, at hun ville give jer 10 – det havde været sådan en god uge.

I weekenden efter kurset, skulle vores datter læse for sin far og hun læste en lix 11 bog med 38 relativt tæt skrevne sider på ca 25 min. Hun læste hele bogen, super flot og min mand var fuldstændig målløs. Hele familien har fået fornyet mod og energi. Vi kan kun give Læsevejen vores bedste anbefalinger.
Marianne Friis

(Hvis du gerne vil snakke med Marianne om oplevelserne hos Læsevejen, er du velkommen til at skrive/ringe for at få hendes telefon nummer.)

*****************************************************************************************************************

 

Kære Betina og Fie.

Tak er kun et fattigt ord… Men andre ord har jeg ikke!

I har formået – på kun en uge – at vende Frederik’s tro på sig selv og egen kunnen til, at han nu har knækket læsekoden .

0 fejl i de seneste to diktater og en knægt der oser af selvtillid…. Det er så dejligt at være vidne til og jeg er så glad for, at jeg valgte Læsevejen.

Heidi Bundgaard

 

*****************************************************************************************************************

 

Betina og Fie er intet mindre end fantastiske!

Det kan godt være de mener, de bare sidder og drikker kaffe, mens børnene sveder over bogstaverne. Tjo, måske… men det virker jo 🙂

Min søn på 11 har elsket at være der og har fået et kæmpe boost med på vejen.

Er så taknemmelig og stolt <3

*****************************************************************************************************************

Hej læsevejen
Jeg vil bare gerne fortælle jer hvor meget I har gjort for mig, jeg tror på mig selv nu, jeg læser hurtigt, staver lige så godt som alle andre og jeg ved at I har været med til at give mig det kæmpe store skub i en rigtige retning.
Jeg er rykket helt vildt meget sidste år da jeg kom hos jer fik jeg kun 02 i alle fag, men efter jeg har været hos jer og I fik mig til at tro på at jeg godt kunne har jeg fået 4, 7 og helt op til 10. jeg er så mega glad for alt hvad i gjorde sidste år.
Jeg gik fra et standpunktsbald hvor der var 00, 02 og 6 4 taller til nu hvor der kun er 2 02 og 11 4 taller og hele 4 7taller og det er meget jeres fortjeneste i har gjort så sindsygt meget for mig

Jeg syntes I var så gode til at lære fra jer og undervise andre på sådan en måde med lege og seriøst undervisning at man næsten bare ikke kan glemme alt det I lære en. I var også sindsyg godt til at hjælpe folk med at finde ud af hvordan de skal gøre, I kommer med små regler man kan bruge, og I finder ud af hvordan den person I arbejder med lærer bedst.

I fandt fx ud af at jeg skulle have et eller andet i hånden og sidde og lege med så hørte jeg bedst efter og at jeg skulle sidde og spise noget hele tiden også og lidt musik ville også gøre godt sagde I. Det har jeg selvfølgelig følt og I havde helt ret det er meget bedre, alle de ting det gøre det hele meget bedre
Hilsen Stine 8.klasse -der siger mange tak for hjælpen
 *****************************************************************************************************************

 *****************************************************************************************************************

Hej Fie og Betina
Tak for den fantastisk uge som i har givet Laura hos jer.
Vi syns lige i skal vide at Laura har haft læse test efter at hun er kommet tilbage i skolen og den viser at hun har rykke sig tre niveauer siden den sidste test hun havde i efteråret.
Lauras dansk lærer kan samtidig mærke at hun har fået lysten til at læse, så det er rigtig dejligt.
Med venlig hilsen
Laura, Pia og Bjarne